Британският заместник министър-председател Доминик Рааб определи разговорите за руската употреба на

...
Британският заместник министър-председател Доминик Рааб определи разговорите за руската употреба на
Коментари Харесай

Доминик Рааб: Разговорите за руската ядрена ескалация са реторика

Британският заместител министър-председател Доминик Рааб определи диалозите за съветската приложимост на нуклеарни оръжия при нашествието в Украйна като вървене по ръба, осведоми Агенция Ройтерс. Той отхвърли изказванието на Владимир Путин, което приравнява глобите наложени от Запада на оповестяване на война.

" Смятам, че всичко това е изразителност и вървене по ръба. ", съобщи Рааб пред публицисти по тематиката за приложимост на нуклеарно оръжие от страна на Русия.

" Владимир Путин има богат набор от дезинформация и агитация. Това просто отвлича вниманието от същинските проблеми - това, че нашествието не върви както беше планувана. ", добави Доминик Рааб.

Заместник премиера отхвърли изказванието на Путин, че налагането на наказания е еднакво на оповестяването на война.

" Санкциите не са акт за оповестяване на война. Международното право е изрично по въпроса. Санкциите ни са правно обосновани и са правопропорционални на това, с което би трябвало да се оправим. ", сподели Доминик Рааб.

Той прикани Китай и Индия да засилят дипломатическия напън върху Русия.

" Китай и Индия са непрекъснати членове на Съвета по сигурността. Те би трябвало да подхващат дейности и да засилят дипломатическия напън против Русия. ", добави Рааб.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР